حیات در مریخ
چگونه مریخ شما را میکشد؟
سیاره مریخ پدیده ها و ویژگی هایی دارد که می توانند جان انسان را در کسری از ثانیه بگیرند. قرارگیری در معرض امواج و اشعه های مضر در مریخ یکی از بزرگ ترین تهدیدهای مریخ برای فضانوردان است اما خطرهای بزرگ دیگری نیز جان مسافران به مریخ را تهدید می کند.
عواملی که میتوانند سبب مرگ انسان در مریخ شوند:
1- مریخ خون شما را به جوش می آورد!
2- جو مریخ از کربن دیاکسید تشکیل شده است.
3- دمای مریخ شدیدا متغیر است.
4- غبار مریخی
5- تشعشعات سرگردان
ناسا قصد دارد تا اواسط دهه سوم قرن 21 ماموریت انسانی در مریخ انجام دهد و در حال حاضر در حال مطالعه بر روی چندین فناوری مختلف برای اطمینان از صحت جسمی و زنده ماندن فضانوردان در سیاره سرخ است.
جو زمین از 78 درصد نیتروژن و 21 درصد اکسیژن، مقادیری بخار آب و کربن دیاکسید تشکیل شده است اما در مریخ 95 درصد جو از کربن دیاکسید تشکیل شده است.
گاز اکسیژن برای تنفس انسان ضروری است و هیج گازی نمیتواند جایگزین آن شود و در جو مریخ نیز ذرهای اکسیژن آزاد وجود ندارد و تنفس در فضای آزاد آن ظرف چند دقیقه انسان را به کشتن می دهد.
چرا مریخ برای انسان سیارهای حیاتی به حساب می آید؟
از مهمترین دلایلی كه وجود دارد این است كه در مریخ اتمسفر وجود دارد. همچنین اكسیژن هم هست، در واقع شرایطی نزدیك به زمین دارد اما نكته دیگری كه بسیار مهم است تنوع و فراوانی حیاتی در مریخ است كه البته باید تمام این موارد دقیقا توسط این افرادی كه به مریخ سفر میكنند بررسی شود، از مریخ میتوانیم آب استخراج كنیم و مریخ هم دارای جاذبه است.
مریخ از نظر زیست شناختی
دمای مریخ در استوا ممکن است در روز به 24 درجه سلسیوس برسد، و در شب تا 73- درجه سلسیوس پایین بیاید. این شرایط، مریخ را جای قابل تحملی برای زندگی می سازد. اما برون زیست شناسان فکر میکنند، که شکل های معینی از زندگی ممکن است در آنجا وجود داشته باشد. چند عامل، این امکان را تأیید میکند. مثلاً موانع فیزیکی به آسانی از نفوذ تشعشع فرا بنفش جلوگیری می کنند.
منبع:
همشهری آنلاین
دانشنامه رشد