روزشمار غدیر
وقتی خط قرمز سکوت شکسته می شود!
پیامبر خدا خطاب به جماعت در غدیر خم، نسبت به شناخت دقیق منافقان آن جمع، ابراز آگاهی می کند ولی ابلاغ منصب ولایت علی(علیه السلام) را شایسته سکوت نمی داند، زیرا فرمانی قطعی از خداست.
شهادت علمای اهل سنت به صحت سند حدیث غدیر
چرا این حدیث موجب یکرنگی در عقیده شیعیان و اهل تسنن نشده است؟ آنها واقعه را قبول ندارند یا در حدیث ضعفی وجود دارد؟ مسئله چیست؟
دلیل محکم شیعه در اثبات امامت علی(علیه السلام)
مورخین تا حدود 120 هزار نفر تعداد حاضرین در غدیر را شمرده اند زیرا با اعلان قبلی بوده که هر کس متمکن است با پیامبر(صلی الله و علیه وآله) حج به جا بیاورد. و شاید همین مسأله باعث شده است که برخی بیان کنند اگر حدیث متواتری وجود داشته باشد، حدیث غدیر است.
دو شاخصه برای پیروان مولای غدیر !
لفظ مولا در این حدیث، عمده اختلاف میان شیعیان و اهل سنت است، آنها مولا را به معنی دوست و یار و یاور معنی می کنند؛ در حالی که مولا به معنی سرپرست و صاحب اختیار است.
نسبت پیامبر اکرم و امیرالمومنین علیهماالسلام
پیغمبر اکرم، صلّی اللّه علیه و آله، نسبت امیرالمؤمنین، علیهالسلام، را با خودشان به نسبتی كه جناب هارون با حضرت موسی داشت تشبیه کردهاند. این تشبیه بهخاطر آن است كه عربها بهسبب رابطه و معاشرت با یهودیان داستانهای زیادی دربارهی موسی و هارون شنیده بودند.
امیرالمومنین(ع)،خلیفه پیامبر(ص)بر تمام امت و امامان
عربها بهخاطر اختلاط بازرگانی و اجتماعی با یهودیها داستان موسی و هارون را شنیده بودند. عدهای از اعراب هم دارای دین حنیف ابراهیمی بودند و حضرت موسی علیه السلام را بهعنوان پیغمبر خدا میشناختند. حتی مشرکین هم آشنا بودند با موسی و هارون علیهم السلام.
ابلاغ ولایت، تمام رسالت
با استعانت از خداوند متعال و به مدد توفیقات الهی و عنایات خاصهی حضرت امیرالمؤمنین، علیهالسلام، و كسب اجازه و توشیح ملوکانهی امام زمان، بقیةاللّه، ارواحنا فداه، بحثهایی دربارهی موضوعات امامت و امام، ولایت و ولی، خلافت و خلیفه و وصایت و وصی در خطبهی غدیر ارائه خواهیم كرد و باذناللّه نکتههایی پیرامون این چهار موضوع، كه اصل ثقل خطابهی غدیر هستند طرح خواهیم نمود.
امیرالمومنین(ع)،وارث تمام علوم نبوی صلی الله علیه واله
اینكه تشیع یعنی چه و تعریف شیعه كدام است. میگوییم شیعه كسی است كه اعتقاد دارد همهی ائمهی معصومین، از حضرت امیرالمؤمنین تا امام عصر، علیهمالسلام، در تمامی ابعاد شخصیت حضرت رسول صلی الله علیه و آله جانشینان ایشان هستند مگر در بعد قانونآوری.
علی علیه السلام، جانشین پیامبر(ص) در تمام شؤون
خلافت یعنی اینكه كسی پاش را جای پای كسی بگذارد و خلافت برای پیامبر صلی الله علیه و آله یعنی اینكه كسی (امیرالمؤمنین، علی، علیهالسلام) پاشان را جای پای پیامبر صلی الله علیه و آله بگذارند. داش را جای پای تو بگذارد. اصلاً خلاف یعنی قدم زدن و رفتوآمد کردن. اصل واژهی اختلاف یعنی رفتوآمد كردن.