ماه رجب و انتخابات
حضرت آيتالله العظمي مظاهري«مدظلّه» در درس اخلاق هفتگي خود فرمودند : ماههاي رجب، شعبان و رمضان را بهار تهذيب نفس و مقدّمۀ ظهور نور خداوند متعال در دل آدميان برشمرده و تأکيد کردند: اهل معرفت، پس از طيّ مدارج عرفاني و منازل اوّليۀ سير و سلوک، ماه رجب را به تهذيب نفس و خودسازي اختصاص ميدهند و پس از ريشهکن کردن رذائل و صفات ناپسند اخلاقي، با صفاي دل، وارد ماه شعبان شده و در فرصت بينظير ماه شعبان، فضائل نيکوي انساني و فضائل حسنۀ اخلاقي را در دل خود جايگزين رذائل ميکنند.
ايشان با اشاره به لزوم بيداري و مراقبت در سه ماه بهار تهذيب و تزکيه، ادامه دادند: انسان در اثر تهذيب نفس و خودسازي در دو ماه رجب و شعبان و پس از گذار از منازل عرفاني تخليه و تحليه، ميتواند در ماه مبارک رمضان به منزل تجليه برسد و در آن مقام، نظارهگر نور خداوند در دل خويش باشد و قدرت حقيقي تشخيص حق از باطل را به دست آورد.
حضرت آيتالله العظمي مظاهري ريشهکن کردن يا دستکم سرکوب کردن رذائل اخلاقي و نيز مزيّن کردن دل به فضائل نيکوي اخلاقي را براي رسيدن به منزل تجليه، ضروري توصيف کرده و افزودند: اگر انسان بتواند در دو ماه رجب و شعبان، رذائلي همچون حسادت، خودخواهي، دنياگرايي، رياستطلبي، کينهتوزي و هواپرستي را از دل خود ريشهکن يا دستکم سرکوب کند و پس از آن، دل خويش را به فضائل ارزشمندي نظير ديگرخواهي، ايثار، گذشت، صداقت و سخاوت، بيارايد، آنگاه در ماه مبارک رمضان، با نور خداوند راههاي سلامتي، سعادت و رستگاري فراروي او گشوده ميشود و در نهايت، خداوند تعالي بر دل او حکومت خواهد کرد و با حکومت خداوند بر دل او، همواره در صراط مستقيم و مسير هدايت، باقي خواهد ماند.
مسلمانان در ماه رجب که زمان ابراز بندگي است، بايد با عمل به دستورات قرآن کريم و پيروي از اهل بيت«سلاماللهعليهم» از زير پرچم و سلطۀ شيطان خارج شده، روح و قلب خود را به حاکميّت خداوند سبحان بسپارند تا از گزند سقوط و انحراف و فريب شياطين انسي و جنّي در امان باشند.
رغبت به خودسازي، رغبت به آدم شدن و رغبت به عبادت و رسيدن به مقام عبوديّت، در ماه رجب با کنار نهادن خوديّت و حرکت به سوي خدواند متعال حاصل ميشود.
ايشان در اين زمينه افزودند: فاصلۀ بين انسان و خداوند يک قدم بيش نيست و اگر کسي بتواند روي نفس امّاره پا بگذارد و يک قدم به سوي خداوند سبحان حرکت کند، در قدم دوّم به خداوند تعالي خواهد رسيد، به شرط آنکه توجّه، هوشياري و مراقبت لازم را داشته باشد.
حضرت آيتالله العظمي مظاهري در بخش پاياني بيانات خود با عنايت به نزديک شدن موعد انتخابات رياست جمهوري، اصل انتخابات در جمهوري اسلامي ايران را امري لازم و مفيد و مطلوب دانسته و با اشاره به اينکه در انتخابات، گريزي از تبليغات براي معرّفي نامزدها نيست، خاطرنشان ساختند: همانطور که بارها گفته شده، تبليغات انتخابات، اولاً بايد صادقانه و در حدّ متعارف باشد و ثانياً معرّفي يک نامزد نبايد با نفي ديگران و تخريب ديگر نامزدها همراه شود.
ايشان در اين زمينه تصريح کردند: انتخاباتي که با تبليغات مبالغهآميز و دروغ گفتن کانديداها يا حاميان آنان، ارائۀ وعدههاي غيرعملي، اسراف در تبليغات و استفاده از تشريفات و تجمّلات و به خصوص تخريب ديگر نامزدها و اهانت، تهمت و شايعهسازي، همراه باشد، نه تنها انتخابات اسلامي و موردپسند دين اسلام نيست، بلکه با تنزّه جمهوري اسلامي نيز سازگاري ندارد.
حضرت آيتالله العظمي مظاهري با يادآوري تقارن ايّام تبليغات انتخابات با ماه رجب، اظهار داشتند: مردم بايد آگاه باشند که غفلت نسبت به گناه و بيتوجّهي نسبت به اهميّت و آثار سوء گناهان بزرگي همچون غيبت، تهمت، اهانت و شايعه در اين ايّام، موجب محروميّت آنان از برکات و آثار بيبديل ماه رجب ميشود و در اين ماه ارزشمند به جاي خودسازي و آدمسازي، محکوم به شيطانسازي و تبعيّت از شياطين انسي و جنّي ميشوند که عاقبتي به جز جهنّم و عذاب سخت قيامت نخواهد داشت.
ايشان در اينباره ضمن تأکيد بر اينکه حاميان نامزدها صرفاً حقّ تبليغ متعارف و تعريف صادقانه از کانديداي مورد نظر خود را دارند، به حرمت شرعي تخريب رقباي انتخاباتي اشاره کرده و افزودند: واي به حال افرادي که براي تأمين دنياي ديگران و براي به قدرت رساندن آنان، با گناهان بزرگي مثل تهمت، اهانت و تخريب شخصيّت رقبا، خود را جهنّمي ميکنند.
حضرت آيتالله العظمي مظاهري با اشاره به برخي آيات و روايات، گناه و معصيت را مانع بزرگي براي رسيدن به مقاصد و اهداف دنيوي و اخروي دانسته و اضافه کردند: علاوه بر آيات قرآن کريم، امام حسين«سلاماللهعليه» در روايتي ميفرمايند: اگر کسي بخواهد از راه گناه به مقصود خود برسد، نه تنها در رسيدن به مطلوب موفق نميشود، بلکه دوان دوان به سوي ضدّ آن پيش خواهد رفت.
ايشان تأکيد کردند: بر اساس روايت نوراني امام حسين«سلاماللهعليه» که به تجربه نيز کراراً اثبات شده است، اگر کانديداهاي رياست جمهوري يا حاميان آنان، براي پيروزي در انتخابات، آلوده به گناه شوند و به خصوص اگر در تبليغات خود، راه مذموم دروغ، خيانت، تخريب شخصيّت، اهانت و تهمت به ديگران را در پيش گيرند، حتماً به هدف نهايي و نتيجۀ مطلوب خود نخواهند رسيد.
ايشان در اين زمينه ادامه دادند: اگرچه ممکن است برخي نامزدها با توسّل به گناه و معصيت، رأي بياورند و به ظاهر پيروز انتخابات شوند، امّا مهم آن است که گناه آنان، موجب بيبرکتي کار آنان خواهد شد و از سمت و مسئوليتي که دارند نميتوانند نتيجهگيري و بهرهگيري لازم را به خصوص جهت خدمترساني به مردم داشته باشند و اين حقيقت، علاوه بر سوء عاقبت خودشان، براي جمهوري اسلامي و مردم نيز خسارات جبرانناپذيري به همراه خواهد داشت.
از همۀ نامزدها، از حاميان آنان و به خصوص از همۀ مردم تقاضا دارم در ماه رجب که ماه عبادت و خودسازي است، مراقب کردار و گفتار خود باشند و نسبت به گناهاني نظير غيبت، تهمت و اهانت، مواظبت کامل داشته باشند و اگر هم در اين شرايط حسّاس، گناهي از آنان سر زد، تقاضا دارم گناه خود را توجيه نکنند و جلوۀ ديني و مذهبي به گناه خود ندهند که اين خطاي بزرگ، آنان را در سراشيبي سقوط و انحراف مياندازد که نجات از آن بسيار سخت است.
ايشان ادامه دادند: جرج جرداق مسيحي در کتاب خود راجع به شهادت اميرالمؤمنين«سلاماللهعليه» مينويسد: انسان به جايگاهي ميرسد که وليّ خدا را در خانۀ خدا، براي تقرّب به خدا ميکشد.
ايشان افزدودند: متأسّفانه در قضاياي سياسي بسيار مشاهده ميشود که افراد ناآگاه يا مغرض، براي رضاي خدا تهمت ميزنند، اهانت ميکنند، دروغ ميگويند و از غيبت ديگران نهتنها لذّت ميبرند، بلکه آن را يک واجب شرعي ميشمارند و عليرغم اطلاع از عظمت گناه آبروريزي و تخريب شخصيّت ديگران، گناه خود را توجيه ميکنند و به عنوان از صحنه خارج کردن رقيب، به گناهان بزرگ خود، توجيه و جلوۀ ديني ميدهند. ولي بايد بدانند که سقوط آنان حتمي و سعادت و رستگاري آنان در حدّ محال است