ارزش کار و آسیب شناسی آن در نهج البلاغه
تحقیق پایانی سطح دو (کارشناسی): ارزش کار و آسیب شناسی آن در نهج البلاغه
استاد راهنما: سرکار خانم رحیم پور
پژوهشگر:مهدیه قالیباف
این تحقیق تحت عنوان ارزش کار و آسیب شناسی آن در نهج البلاغه به ارزش کار و آسیب های آن با تکیه بر سخنان گهر بار امیر مومنان علی(علیه السلام) که در موقعیت های گوناگون بیان شده، پرداخته است.
کار به عنوان عنصر دوم تولید، یکی از آثار حیات انسانی و از شئونات ضروری زندگی آدمی است. از دیدگاه اسلام کار یک امر ارزشی و عبادی است. آدمی برای نیل به سعادت باید محکم، دقیق و شایسته عمل کند تا این که به نتیجه مطلوب برسد به همین جهت پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله) می فرمایند : «هرگاه یکی از شما کاری انجام می دهند، آن را محکم و استوار انجام دهد .»
اما این کار ارزشمند، در بعضی موارد دچار آسیب هایی شده است. که این آسیب ها به دنبال خود بی نظمی و نابسامانی های فردی و اجتماعی را در پی خواهد داشت. حوزه علوم اجتماعی برای درمان این آسیب ها از تحقیقات میدانی استفاده کرده است. بعضی از آسیب های کار، بی کاری، کم کاری، تنبلی، عدم شایسته سالاری، عدم تأمین مالی… بر اساس سخنان امیر مؤمنان علی(علیه السلام) مورد بررسی قرار گرفته است. کار آفرینی و برنامه ریزی، انضباط کاری، اولویت دادن به بخش تولید، وجدان کاری، وقف… با تکیه بر نهج البلاغه به عنوان راه های درمان بیان شده است.
نتیجه مطالب این تحقیق عبارت است از این که کار، ارزشمند است به خصوص کارهای تولیدی و بی کاری، تنبلی … منفور و مورد مذموم از دیدگاه اسلام، به خصوص امیر مومنان(علیه السلام) می باشد.
جهت مطالعه کامل این تحقیق به مدرسه حضرت قاسم بن الحسن(ع) مراجعه فرمایید.
واژگان کلیدی :کار، ارزش کار، اقسام کار، آسیب شناسی، بیکاری، اخلاق اداری.