در ایام نوروز ترویج سبک زندگی فاطمی را داشته باشیم
در ایام نوروز ترویج سبک زندگی فاطمی را داشته باشیم
عموما عقلا در پی اعمالی هستند که پشیمانی ندارد و رضایت خالق و مخلوق را به دنبال دارد.
انسان از دو عقل معاش و عقل معاد برخوردار است.
عقل معاش در پی امور دنیوی و عقل معاد در پی امور اخروی است. عقلا تعادل در عقل معاش و معاد را باعث سعادت در دو جهان می دانند.
در ایام عید نوروز سنت های زیبایی وجود دارد که بسیاری از این امور مورد پسند شرع و عقل است.
نظافت و خانه تکانی ، همچنین صله رحم ، دید و بازدید و سر زدن به اقوام ، والدین و بزرگترها از سنت های زیباست .
در کنار این سنت ها، بعضی امور دیگر مانند تبریک و شادباش ،جشن های خانوادگی و خوردن آجیل و شیرینی و شربت نیز رایج است که ذائقه ایرانی ها را شیرین می کند.
چنانچه خانواده ایی در این ایام عزیزی را از دست بدهد دیگر شیرینی، شربت و آجیل و جشن های خانوادگی را به احترام عزیز از دست رفته اش تعطیل می کندو دیگران نیز نه تنها به او شاد باش و تبریک نمی گویند بلکه تسلیت می گویند. و لذا در این ایام بهترین کار این است که سنتهای زیبا را انجام دهیم اما حداقل در 4 روز ایام فاطمیه (س) ، از بعضی امور مثل جشن های خانوادگی و آجیل چشم پوشی کنیم و بدانیم که مادری عزیز را از دست داده ایم که بهترین زنان و سرور زنان بهشت است.
از معصوم پرسیدند چگونه برای شما عزداری کنیم ؟ فرمود: همانطور که برای خودتان عزاداری می کنید.
در این ایام می توان ترویج سبک زندگی فاطمی را داشته باشیم، اشاره به چند اخلاق زیبا و خدا پسندانه فاصله ( س ) بهترین اعمال است.
گناه نکنیم ، گر چه گناه در همه ایام سال و بخصوص عید نوروز چه ایام فاطمیه باشد و چه مناسبت دیگر عقلانی نیست و باعث خسر الدنیا و الاخر و از دست دادن دنیا وآخرت می شود، لذت های آنی زودگذر پشیمانی های بزرگ به دنبال دارد.
صله ی رحم ، که سفارش اسلام است را در این ایام جدی بگیریم و به همه ی اقوام مخصوص والدین و نزدیکان سربزنیم و لیکن یادمان باشد از جشن های خانوادگی و شیرینی و شادباش به احترام حضرت فاطمه (س) چشم پوشی کنیم.
کمک به مستمندان را که از اعمال زیبای فاطمه (س) است فراموش نکنیم ، کمک به نیازمندان سفارش خداست وکه برای آن چندین برابر حسنه و پاداش را تضمین نموده است.
کمک به همسایگان از اموری است که درزندگی پربرکت حضرت فاطمه (س) جایگاه ویژه ای دارد، همسایگان هرگز حتی در دعاهای حضرت فاطمه (س) فراموش نشده اند.
همسرداری و احترام به همسر از فضائل زیبای حضرت فاطمه زهرا (س) بود و هرگز بدون اجازه و رضایت همسرش کوچکترین قدمی بر نمی داشت.
حضرت فاطمه (س) در عمر کوتاه ولی پر برکت خود فرزندانی در این خود پرورش داد که پایان تاریخ بشریت تاثیر گذار بوده و چون خود شیوهای درخشان موجب هدایت انسانها می باشند.
هر چه از خصائل فاطمه (س ) بگوئیم و بنویسیم کم است، فاطمه (س) را بایستی معصوم معرفی نماید و لذا نوشتن در مورد فاطمه (س) سخت است و از عهده چون من بر نمی آید ولیکن آب دریا اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید.لذا لازم است زندگی فاطمه (س) پژوهش شود تا بدانیم که سبک زندگی اسلامی واقعی چیست.
فاطمه و عبادتش، فاطمه و حجابش، فاطمه و خدایش ، فاطمه و ولایت مداریش ، فاطمه و فرزند پروریش ، فاطمه و همسرداریش ، فاطمه و تقوایش ، فاطمه و …. پس فاطمه ، فاطمه است . چراغ هدایت و سعادت است.
محمود زارعی
منبع: http://www.dana.ir