دستیابی به الگوی رفتاری پیامبر
چکیده تحقیق : دستیابی به الگوی رفتاری پیامبر در مبارزه با مفاسد اجتماعی
قرآن و روایات عصر بعثت را عصر جاهلیت مطلق معرفی میکنند که مفاسد اجتماعی در آن عصر گسترده بود روش حضرت در این مبارزه (قبل از بعثت) زیر سؤال بردن بتپرستی و ایجاد شک در اعتقادات انحرافی بود. بعد از بعثت و در مرحلهای قبل از هجرت مبارزه پیامبر در دو مرحله مخفی و علنی آغاز شد که پیامبر با توجه به شرایط زمانی و مکانی ابتدا مبارزه خود را به صورت مخفی و سپس به صورت علنی آن هم با دعوت خویشان به اسلام آغاز کردند چرا که این مسئله زمینه ساز دعوت دیگران میشد. پیامبر در مکه با دو گروه سردمداران کفر و عموم مردم مواجه بودند که روش ایشان در برابر عموم حضور در میان ایشان، همراهی با محرومین و حسن خلق بود و در برابر سران فساد شیوه پیامبر براساس روشهای آنان انتخاب میشد لذا در مرحلهای که حضرت را تکذیب کردند شیوه پیامبر صبر جمیل بود و در برابر مجادله و مغالطه مشرکان بلاغ مبین را انتخاب میکردند و در برابر محاصره اقتصادی صبر پیشه میکردند و آخرین شیوه حضرت در مکه، هجرت به مدینه بود.
حضرت شهر یثرب را برای هجرت انتخاب کردند و مهمترین اقدامشان در این شهر تشکیل حکومت دینی بود چرا که تحقق ولایت سیاسی و قدرت حکومتی اصلاحات در همه زمینهها را ممکن میساخت دشمنان حاکمیت دینی بیشترین نقش را در تولید مفاسد داشتند از دیگر شیوههای مبارزاتی پیامبر اعزام سفیران هدایت به کشورهای اطراف حجاز و دعوت پادشاهان به آئین اسلام بود. از دیگر اقدامات مهم ایشان مبارزه با جهل بود. قرآن و روایات رفع اختلافهای جاهلی و ایجاد وحدت، همچنین تربیت انسان های شایسته را از دستاوردهای مهم پیامبر معرفی مینمایند.
نتیجه این تحقیق عبارت است از اینکه پیامبر اکرم«صلیاللهعلیهوآلهوسلم» در مبارزه با مفاسد اجتماعی به موفقیت بزرگی دست یافتهاند که قرآن و روایات نیز مؤیّد این مطلب هستند.
جهت مطالعه کامل این تحقیق به مدرسه حضرت قاسم بن الحسن(ع) مراجعه فرمایید.